Pölkinvuori

ELÄMYSPUUTARHA PÖLKINVUORI, lyhyt oppimäärä

Monipuolinen metsäpuutarhan, kukkapuiston, kauppapuutarhan, taimiston, luonnon, kahvilan ja parkkipaikkojen muodostama yli 6 ha:n alue. Alueelta löytyvät monet luontotyypit vesistöstä karuun kallioon, ja korkeuseroakin löytyy lähes sata metriä. Mahdollisuus myös tutustua patikka/ latureitistöihin. Emme ole syrjässä vaan aivan keskellä urjalalaista korpea.

Seuraathan ilmoitteluamme Facebookissa ja Instagramissa pysyäksesi ajantasalla myös kevätkukinnan parhaille viikoille.

Alueelle on kevättapahtuman aikana pääsymaksu, mutta puutarhamyymälään ja kahvila-alueelle pääsette ilman sisäänpääsymaksua, ja myöhemmin kukkapuiston sesongin päätyttyä pääsymaksu edelleen on, mutta euromäärä on vanhaan tapaan suuruudeltaan omavalintainen. Pääsymaksut käytetään puiston laajentamiseen. Puiston lipunmyynnissä toimii sesonkiaikana uutuutena myös kioskikahvila, josta saa virvokkeet, kuumat juomat ja pikkupurtavat vaikkapa puiston näköalapaikalla nautittaviksi. Laajempi valikoima löytyy yhä varsinaisesta kahvilasta.

Ryhmille (min. 10 hlöä) hinnoittelemme ja räätälöimme tarjottavat, opastukset ja muut palvelut sopimuksen mukaan. Ota yhteyttä ryhmämyyntimme.

Kahvila on jo sinänsä nähtävyys. Kolme uniikkia puurakenteista kerrosta, silokalliolattia, lasiseinämä ja neljän tuulen katto luovat upeat puitteet kahvila Lasikivelle. Alakerrassa voitte nauttia niin suolaisia kuin makeitakin leivonnaisia, ja myös laktoosittomia ja gluteenittomia vaihtoehtoja löytyy valikoimasta. Voitte nauttia antimista ja näköalasta keskikerroksemme viherkahvilatilassa tai parvekkeella. Maisema kahvila osuus avautuu kolmanteen kerrokseen 2024. Kahvila-asiakkaita palvelee myös alapuolinen kallioterassi. Ehkä suosituimmaksi alueeksi on muodostunut hedelmäterassi (tai tiiliterassi, molempia nimiä käytetään), jonka tiiliset käytävät ja pöytäryhmät tehtiin väljiksi koronavirustilanne huomioiden. Muutaman vuoden kuluttua, kun päärynä-, kirsikka- ja luumupuut ovat kasvaneet, alueesta tulee yhä viihtyisämpi kohtauspaikka. Halutessasi voit nauttia virvokkeita puiston siimeksessä tai ottaa ne mukaan näköalatasanteen pöytäryhmille (kevätsesongin aikaan puistoon ja näköalapaikalle siis pääsymaksu).

Kota sijaitsee lähellä kallion huippua, Eväsmäellä, jossa nimensä mukaan nautitaan omia eväitä. Kotaan mahtuu 15 henkilöä, mutta jos meiltä tulee tarjoilu, suosituksemme on silloin enintään 12 henkilöä. Voit lukea kodasta tarkemmin “Retkeily ja kota” -sivuiltamme.

Uudet wc-tilat käytettävissä: 3 wc:tä + pyörätuoli-wc/vauvojen hoitohuone sekä herrojen seisoma-aitio rakennuksen takana. Mukavat, siistit kuivikekäymälät.

Puutarhamyymälämme on osa ympäröivää luontoa. Vielä näkyy maarakentamisen jäljet, mutta istutusten kasvaessa alueesta tulee viihtyisä myymälätila.

Omien töidemme kevät alkaa kylvöillä jo tammi-helmikuussa. Maaliskuussa teemme pensaiden pistokaslisäystä ja huhtikuulla aloitamme purkkikasvatuksen avomaalla sekä valmistelemme paikkoja avauskuntoon. Puutarhamyymälän sisältökin kasvaa. Valikoimamme on verrattavissa suurien puutarhamansikan valikoimaan, tosin meillä tuotteita ei välttämättä ole varastossa kuin 3-5 kpl, kun isoilla on kymmeniä kappaleita.

Aluetta kiertää n. 1 km:n luontopolku, jota kannattaa kiertää kukkapuistosta lähtien myötäpäivään. Jos epäilet, että reitti on liian vaativa tai pitkä, voit kulkea puiston oikopolkua ylös, jolloin pääset näköalatasanteelle helposti.

Näköalatasanne on 163 m merenpinnasta, ja sieltä on upea metsämaisema lounaaseen. Parhaimmillaan näkyvyyttä on yli 40 km. Pudotusta alla olevaan jokeen on 87 m. Samalta alueelta löydät Eväsmäen, jolla sijaitsee 15 hengen kota ja pöytäryhmiä. Alue on tarkoitettu omien eväiden nauttimiseen.

Alueen kasviloisto ei jää pelkästään toukokuulle, sillä myös kesä-, heinä- ja elokuu ovat kukkivia aikoja. Syyskuussakin kasveja riittää, mutta silloin ovat jo laadukkaat ja isot kukkasipulimme saapuneet. Aikamme kuluu netti- ja myymälämyynnin parissa aamusta iltaan, kun laitamme yli 200 000 sipulia asiakkaillemme ympäri Suomea.

TOUKO-KESÄKUISEN KUKINTA-AIKANA MEILLÄ KÄY LÄHES 30 000 KÄVIJÄÄ
KOTA JA EVÄSMÄKIALUE OVAT TARKOITETTU OMATOIMISEEN RUOKAILUUN.
KESÄKAHVILA LASIKIVI + LAAJAT TERASSIT ANTAVAT HIENOT PUITTEET HERKUTTELU HETKILLE.
NÄKÖALAPAIKALTA ON HORISONTTIIN YLI 40 km. VALITETTAVASTI KUVA LATISTAA 87 m PUDOTUKSEN.