Pölkinvuori

ELÄMYSPUUTARHA PÖLKINVUORI 2022, lyhyt oppimäärä

Monipuolinen metsäpuutarhan, kukkapuiston, kauppapuutarhan, taimiston, luonnon, kahvilan ja parkkipaikkojen muodostama yli 6 ha:n alue. Alueelta löytyvät monet luontotyypit vesistöstä karuun kallioon, ja korkeuseroakin löytyy lähes sata metriä. Mahdollisuus myös tutustua patikka/ latureitistöihin. Emme ole syrjässä vaan aivan keskellä urjalalaista korpea.

Vuoden 2021 keväänä innokkaiden kävijöiden autot täyttivät tienvarsia kilometrin matkalta vieraiden tullessa kukkaloistoa katsomaan. Nyt aiempaa laajempien parkkialueiden on tarkoitus valmistua jo kevätkaudeksi, mikäli kevät ei ole kovin sateinen.  Viimeistään kesätoriin mennessä uudet parkkipaikat ovat kunnossa.

2022 sesonkimme varsinainen palveluaikamme on 13.5. – 31.10., jolloin olemme avoinna joka päivä klo 10-18. Säiden salliessa ja tilanteiden mukaan saatamme avata aiemminkin , seuraathan ilmoitteluamme Facebookissa ja Instagramissa pysyäksesi ajantasalla myös kevätkukinnan parhaille viikoille.

Kevään sipulikukkasesongin aikana on kukkapuistoon ja lampialueelle asiakkaiden toiveesta täsmällinen 5 €:n sisäänpääsymaksu kaikilta 18 vuotta täyttäneiltä. Puutarhamyymälään ja kahvila-alueelle pääsette ilman sisäänpääsymaksua, ja myöhemmin kukkapuiston sesongin päätyttyä pääsymaksun määrä on vanhaan tapaan suuruudeltaan omavalintainen. Pääsymaksut käytetään puiston laajentamiseen. Puiston lipunmyynnissä toimii sesonkiaikana uutuutena myös kioskikahvila, josta saa virvokkeet, kuumat juomat ja pikkupurtavat vaikkapa puiston näköalapaikalla nautittaviksi. Laajempi valikoima löytyy yhä varsinaisesta kahvilasta.

Ryhmille (min. 10 hlöä) hinnoittelemme ja räätälöimme tarjottavat, opastukset ja muut palvelut sopimuksen mukaan. Ota yhteyttä ryhmämyyntimme.

Kahvila on jo sinänsä nähtävyys. Kolme uniikkia puurakenteista kerrosta, silokalliolattia, lasiseinämä ja neljän tuulen katto luovat upeat puitteet kahvila Lasikivelle. Alakerrassa voitte nauttia niin suolaisia kuin makeitakin leivonnaisia, ja myös laktoosittomia ja gluteenittomia vaihtoehtoja löytyy valikoimasta. Voitte nauttia antimista ja näköalasta keskikerroksemme viherkahvilatilassa tai parvekkeella. Kahvila-asiakkaita palvelee myös alapuolinen kallioterassi. Ehkä suosituimmaksi alueeksi on muodostunut viime keväänä avattu hedelmäterassi, jonka tiiliset käytävät ja pöytäryhmät tehtiin väljiksi koronavirustilanne huomioiden. Muutaman vuoden kuluttua, kun päärynä-, kirsikka- ja luumupuut ovat kasvaneet, alueesta tulee yhä viihtyisämpi kohtauspaikka. Halutessasi voit nauttia virvokkeita puiston siimeksessä tai ottaa ne mukaan näköalatasanteen pöytäryhmille (kevätsesongin aikaan puistoon ja näköalapaikalle siis pääsymaksu).

Kota sijaitsee lähellä kallion huippua, Eväsmäellä, jossa nimensä mukaan nautitaan omia eväitä. Kotaan mahtuu 15 henkilöä, mutta jos meiltä tulee tarjoilu, suosituksemme on silloin enintään 12 henkilöä. Kodankäyttö on omatoimisessa käytössä mahdollista sen vapaana ollessa vapaaehtoista maksua vastaan. Korona-aikaan kesto saa olla noin tunti. Voit myös varata kodan omaan käyttöösi ryhmämyynnistämme.

Uudet wc-tilat käytettävissä: 3 wc:tä + pyörätuoli-wc/vauvojen hoitohuone sekä miesten seisoma-aitio. Mukavat, siistit kuivikekäymälät.

Puutarhamyymälämme on osa luontoa. Tänä vuonna taimimyymälä laajenee kooltaan yli kaksinkertaiseksi, mutta touko-kesäkuulla laajennus on vielä tekeillä. Omien töidemme kevät alkaa kylvöillä jo tammi-helmikuussa. Maaliskuussa teemme pensaiden pistokaslisäystä ja huhtikuulla aloitamme purkkikasvatuksen avomaalla sekä valmistelemme paikkoja avauskuntoon. Puutarhamyymälän sisältökin kasvaa. Valikoima laajenee ja vastaa vähintäänkin kaupunkien keskisuuria puutarhamyymälöitä. Yhä lisääntyvä omatuotantomme antaa mahdollisuuden erittäin kilpailukykyiseen hintaan.

Lempilammen etelärannalla on kevään kukkasesongin aikana nähtävänä sinne viime syksynä istutetut 10 000 narsissia. Kiitämme jälleen yhteistyöstä Ahlmanin puutarhaopiskelijoita. Lammen alue laajenee, jotta kesätorilla 2022 on enemmän tilaa, ja samalla valmistellaan vielä salaisuutena pysyviä kauden 2023 palveluita.

Aluetta kiertää n. 1 km:n luontopolku, jota kannattaa kiertää kukkapuistosta lähtien myötäpäivään. Jos epäilet, että reitti on liian vaativa tai pitkä, voit kulkea puiston oikopolkua ylös, jolloin pääset näköalatasanteelle helposti.

Näköalatasanne on 163 m merenpinnasta, ja sieltä on upea metsämaisema lounaaseen. Parhaimmillaan näkyvyyttä on yli 40 km. Pudotusta alla olevaan jokeen on 87 m. Samalta alueelta löydät Eväsmäen, jolla sijaitsee 15 hengen kota ja pöytäryhmiä. Alue on tarkoitettu omien eväiden nauttimiseen.

Alueen kasviloisto ei jää pelkästään toukokuulle, sillä myös kesä-, heinä- ja elokuu ovat kukkivia aikoja. Syyskuussakin kasveja riittää, mutta silloin ovat jo laadukkaat ja isot kukkasipulimme saapuneet. Aikamme kuluu netti- ja myymälämyynnin parissa aamusta iltaan, kun laitamme yli 100 000 sipulia asiakkaillemme ympäri Suomea.