Pölkinvuori

ELÄMYSPUUTARHA PÖLKINVUORI, lyhyt oppimäärä

Monipuolinen metsäpuutarhan, kukkapuiston, kauppapuutarhan, taimiston, luonnon, kahvilan ja parkkipaikkojen muodostama yli 6 ha:n alue. Alueelta löytyvät monet luontotyypit vesistöstä karuun kallioon, ja korkeuseroakin löytyy lähes sata metriä. Mahdollisuus myös tutustua patikka/ latureitistöihin. Emme ole syrjässä vaan aivan keskellä urjalalaista korpea.

Seuraathan ilmoitteluamme Facebookissa ja Instagramissa pysyäksesi ajantasalla myös kevätkukinnan parhaille viikoille.

Alueelle on kevättapahtuman aikana pääsymaksu, mutta puutarhamyymälään ja kahvila-alueelle pääsette ilman sisäänpääsymaksua, ja myöhemmin kukkapuiston sesongin päätyttyä pääsymaksun määrä on vanhaan tapaan suuruudeltaan omavalintainen. Pääsymaksut käytetään puiston laajentamiseen. Puiston lipunmyynnissä toimii sesonkiaikana uutuutena myös kioskikahvila, josta saa virvokkeet, kuumat juomat ja pikkupurtavat vaikkapa puiston näköalapaikalla nautittaviksi. Laajempi valikoima löytyy yhä varsinaisesta kahvilasta.

Ryhmille (min. 10 hlöä) hinnoittelemme ja räätälöimme tarjottavat, opastukset ja muut palvelut sopimuksen mukaan. Ota yhteyttä ryhmämyyntimme.

Kahvila on jo sinänsä nähtävyys. Kolme uniikkia puurakenteista kerrosta, silokalliolattia, lasiseinämä ja neljän tuulen katto luovat upeat puitteet kahvila Lasikivelle. Alakerrassa voitte nauttia niin suolaisia kuin makeitakin leivonnaisia, ja myös laktoosittomia ja gluteenittomia vaihtoehtoja löytyy valikoimasta. Voitte nauttia antimista ja näköalasta keskikerroksemme viherkahvilatilassa tai parvekkeella. Kahvila-asiakkaita palvelee myös alapuolinen kallioterassi. Ehkä suosituimmaksi alueeksi on muodostunut viime keväänä avattu hedelmäterassi, jonka tiiliset käytävät ja pöytäryhmät tehtiin väljiksi koronavirustilanne huomioiden. Muutaman vuoden kuluttua, kun päärynä-, kirsikka- ja luumupuut ovat kasvaneet, alueesta tulee yhä viihtyisämpi kohtauspaikka. Halutessasi voit nauttia virvokkeita puiston siimeksessä tai ottaa ne mukaan näköalatasanteen pöytäryhmille (kevätsesongin aikaan puistoon ja näköalapaikalle siis pääsymaksu).

Kota sijaitsee lähellä kallion huippua, Eväsmäellä, jossa nimensä mukaan nautitaan omia eväitä. Kotaan mahtuu 15 henkilöä, mutta jos meiltä tulee tarjoilu, suosituksemme on silloin enintään 12 henkilöä. Voit lukea kodasta tarkemmin “Retkeily ja kota” -sivuiltamme.

Uudet wc-tilat käytettävissä: 3 wc:tä + pyörätuoli-wc/vauvojen hoitohuone sekä miesten seisoma-aitio. Mukavat, siistit kuivikekäymälät.

Puutarhamyymälämme on osa luontoa. Tänä vuonna taimimyymälä laajenee kooltaan yli kaksinkertaiseksi, mutta touko-kesäkuulla laajennus on vielä tekeillä. Omien töidemme kevät alkaa kylvöillä jo tammi-helmikuussa. Maaliskuussa teemme pensaiden pistokaslisäystä ja huhtikuulla aloitamme purkkikasvatuksen avomaalla sekä valmistelemme paikkoja avauskuntoon. Puutarhamyymälän sisältökin kasvaa. Valikoima laajenee ja vastaa vähintäänkin kaupunkien keskisuuria puutarhamyymälöitä. Yhä lisääntyvä omatuotantomme antaa mahdollisuuden erittäin kilpailukykyiseen hintaan.

Aluetta kiertää n. 1 km:n luontopolku, jota kannattaa kiertää kukkapuistosta lähtien myötäpäivään. Jos epäilet, että reitti on liian vaativa tai pitkä, voit kulkea puiston oikopolkua ylös, jolloin pääset näköalatasanteelle helposti.

Näköalatasanne on 163 m merenpinnasta, ja sieltä on upea metsämaisema lounaaseen. Parhaimmillaan näkyvyyttä on yli 40 km. Pudotusta alla olevaan jokeen on 87 m. Samalta alueelta löydät Eväsmäen, jolla sijaitsee 15 hengen kota ja pöytäryhmiä. Alue on tarkoitettu omien eväiden nauttimiseen.

Alueen kasviloisto ei jää pelkästään toukokuulle, sillä myös kesä-, heinä- ja elokuu ovat kukkivia aikoja. Syyskuussakin kasveja riittää, mutta silloin ovat jo laadukkaat ja isot kukkasipulimme saapuneet. Aikamme kuluu netti- ja myymälämyynnin parissa aamusta iltaan, kun laitamme yli 200 000 sipulia asiakkaillemme ympäri Suomea.